Varje dag startas med morgonsamling i klassrummet. I alla årskurser har vi varje vecka en lektion kristendomsundervisning på schemat utöver grundskolans timplan. Vi vill att barnen ska få möjlighet att växa i en miljö där kristen tro grundad på Bibeln är naturlig. Detta innebär dock inte att man måste vara en personligt troende för att gå på Borås Kristna Skola. Skolan är öppen för alla och det är viktigt för oss att alla ska känna sig respekerade och uppskattade oavsett etnisk, religiös eller kulturell bakgrund.
Vi följer grundskolans läroplan Lgr-11 med de kunskapskrav som är uppställda för alla ämnen. Vi vill hålla en hög kunskapsnivå samtidigt som varje elev får utveckla sina gåvor i egen takt. Vi arbetar för att skapa en arbetsmiljö som ger eleverna studiero, samarbetsförmåga, ansvarstagande och uthållighet. Elevernas resultat i årskurs 9 har ofta legat betydligt högre än genomsnittet i Borås Stad och i riket som helhet.
Borås Kristna Skola har funnits sedan 1992. Vi har alla årskurser, d.v.s årskurs 1-9 . Våra lärare arbetar hårt för att alla elever ska bli sedda och få möjlighet att utvecklas i sin egen takt och nå så högt som möjligt i sin kunskapsutveckling. Vi är en liten skola vilket gör att ingen blir anonym och försvinner i mängden. Personalen uppmärksammar i hög grad om något händer bland eleverna och vi har goda förutsättningar att motverka kränkande behandling.
Hela skolan är samlad på Albanoliden 1-5 i nyrenoverade och fräscha lokaler.
Expedition och elevhälsa finns på Albanoliden 5, våning 3.
LÄROPLAN OCH KUNSKAPSKRAV
KRISTEN PROFIL
Vår skolsköterska finns på skolan tre dagar per vecka. Oftast  måndagar, onsdagar och torsdagar. Skolsköterskan deltar i kommunens samordnade skolsköterskegrupp. Vår specialpedagog finns på skolan 1 dag i veckan, oftast torsdagar. Detsamma gäller för skolans kurator. Vi har även avtal med en skolläkare och en skolpsykolog. Dessa kommer till skolan vid behov. Skolsköterska Maria Nordén nås på tel: 033 480773, eller e-post: maria.n@bkskola.org
ELEVHÄLSA
Skolmaten tillagas av kockarna på Ryda Restaurang och kök som ligger ca två kilometer från skolan.
Maten levereras nylagad i värmeskåp strax före servering. Menyn är varierad och anpassad för att leva upp till de krav på näringsinnehåll och kvalité som livsmedelsverket rekommenderar.
SKOLMAT
Vi har ett mindre skolbibliotek som vi varje år kompletterar med fler böcker. Lånefrekvensen på biblioteket är hög. Vi uppmuntrar hela tiden till läsning och har kontinuerligt läsning på schemat.
SKOLBIBLIOTEK
Elever i F-klass - år 3 som har mer än 2 km till skolan och elever i år 4-9 som har mer än 3 km till skolan kan ansöka om busskort hos kommunen. Blankett finns på Borås Stads hemsida
BUSSKORT
Om du vill veta mer om vår skola är du välkommen att komma på besök. Vi visar dig gärna runt och berättar om hur vi arbetar. Anmälningsblankett finns för utskrift på denna hemsida (Se Blanketter) eller att hämta på skolan.

Du når skolans växel på tel: 033 480770 eller på e-post: info@bkskola.org
MER INFORMATION