Om oss

Borås Kristna Skola har funnits sedan 1992 med fokus på att våra elever ska nå så högt som möjligt i sin kunskapsutveckling, samt utveckla respekt, ansvar och empati i sina liv.
Vår Skola

Värdegrund

Varje enskild elev har olika förmågor och lär sig i olika takt. Vi vill stötta och hjälpa eleverna att nå sina unika mål. Genom hänsyn och respekt skapar vi en trygg utgångspunkt i livet. Vi vill att barnen ska få möjlighet att utvecklas i en trygg miljö med kristna värderingar som grund. 

Vår Skola

Våra Lokaler

Vår verksamhet ligger på Albanoliden 5 med nära till Borås stadskärna. Vi har nyrenoverade och fräscha lokaler med modern utrustning. Vi har ett mindre skolbibliotek som årligen fylls på med ett antal aktuella titlar. Vi värnar om en trygg arbetsmiljö som bidrar till att varje elev har rätt förutsättningar att nå sina mål. I våra lokaler finns även ett uppehållsrum med bland annat soffor, pop-up cafe och tillgång till olika sällskapsspel.

Vi har även en skolgård i naturmiljö med kreativa lekytor, klätterställning, sandlådor och fotbollsplan m.m. Skolgården ligger i direkt anslutning till skolans lokaler.

Vår Skola

Vår Historia

Borås Kristna Skola startades 1992 med visionen att erbjuda en trygg skolmiljö med kristen tro som grund. Skolan grundades av församlingen i Borås Kristna Center.  

BKS startade som en lågstadieskola och hade endast 9 elever första läsåret. 1999 tog våra första elever examen från årskurs 9. Sedan dess har verksamheten vuxit kontinuerligt och vi har idag omkring 180 elever fördelat på årskurserna F-9. Vi har även en förskola för 1-5 åringar med omkring 32 barn.